تصاویر مردان میدان مین، در مشهد اکران می‌شود تبریک شهردار مشهد مقدس به مناسبت عید سعید قربان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) توضیحات مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد در خصوص بدهی به صندوق توسعه ملی کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) در شرایط بسیار ناسالم قرار دارد پرداخت کامل معوقات بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری مشهد افزایش ساعات سرویس‌دهی خط ۳ قطار شهری مشهد در روز عرفه (۱۵خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پی جان‌باختن پاکبان مشهدی آماده‌باش کامل ناوگان تاکسیرانی مشهد هم‌زمان با سالروز رحلت بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، قیام ۱۵خرداد و برگزاری دعای عرفه ۱۴۰۴ بی‌احتیاطی راننده منجر به فوت یک پاکبان مشهدی در پیاده‌رو شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت شهردار مشهد به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت یوم الله ۱۵ خرداد امضای تفاهم نامه تامین مسکن حمایتی ویژه اقشار خاص در مشهد «نهضت آسفالت» در مشهد | تحقق ۴ میلیون مترمربع روکش معابر تا پایان خرداد ۱۴۰۴ پیگیری تأمین منابع مالی در قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع شهری مشهد حسامی: از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای روشنگری درباره جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کنیم سرویس‌دهی ویژه ناوگان اتوبوسرانی مشهد در روز‌های عرفه و عید سعید قربان (۱۵ و ۱۶ خردادماه ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مراسمات دعای عرفه و نماز عید قربان ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد کدام مراکز معاینه فنی در مشهد، ۱۴ و ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ فعال هستند؟ دستگاه حفار خط سه مترو مشهد در نزدیکی ایستگاه امامیه قرار دارد مشهد، پیشتاز توسعه مسیر‌های دوچرخه‌سواری در کشور با ۲۲۰ کیلومتر زیرساخت بازگشت تیم ملی دوومیدانی به کشور در غیاب حاشیه‌سازان وضعیت عارف آقاسی مشخص شد
سرخط خبرها

سال ۱۴۰۲ افق طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده عامل | معماری ایرانی-اسلامی در بخش‌های مختلف رعایت شود

  • کد خبر: ۱۰۵۹۹۶
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۶
سال ۱۴۰۲ افق طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده عامل | معماری ایرانی-اسلامی در بخش‌های مختلف رعایت شود
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: افق طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده عامل، ۱۴۰۲ است و این پروژه باید مطابق با برنامه زمان‌بندی پیش برود و تکمیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حمید ضمیری در گفتگویی با اشاره به بررسی طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده «عامل» در جلسه اخیر کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، اظهارکرد: عمده این طرح، حدفاصل ۳ راه شهید محسن کاشانی تا تقاطع آیت‌ا... مطهری است که حدود ۱.۹ کیلومتر با حرم مطهر رضوی فاصله دارد.

وی با بیان اینکه محدوده اولیه این طرح که در سال ۹۰ تعیین شده، شامل یک پهنه ۶۳ هکتاری می‌شود و شهرداری مسئول مداخله مستقیم در این حوزه شده، گفت: این طرح در سال ۹۹ مورد بازنگری قرار گرفته و بنا به نظرات کارشناسی و تخصصی، مساحت طرح به ۷ هکتار کاهش یافت.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر بهسازی موقت محدوده آسیب‌دیده بافت عامل در دستورکار شهرداری قرار گرفته تا وجه شهری محدوده حفظ شود و رونق بافت از بین نرود، افزود: پخش آسفالت و تراشه، اجرای فنس‌کشی و دیوارکشی، تخریب دیوار‌های پرخطر، زیباسازی فضا‌های شهری، احداث زمین ورزشی روباز و ... از جمله اقداماتی بوده که توسط شهرداری به منظور بهسازی بافت شهری انجام شده است.

ضمیری، هدفمند ساختن تملک پلاک‌های بافت عامل را موضوع بسیار حائز اهمیتی دانست که باید مدنظر باشد و تصریح کرد: تاکنون در بحث تملک املاک واقع در طرح، ۸۰ درصد و در بحث آزادسازی معابر شهری این بافت نیز ۸۶ درصد پیشرفت داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه شهرداری برای سال ۱۴۰۱ نیز برنامه منجسمی برای تملک املاک باقیمانده در طرح دارد، گفت: این تملک براساس معیارهایی، چون بازگشت سرمایه، تعداد ملک باقیمانده و ... اولویت‌بندی شده که شهرداری اقدام خواهد کرد؛ امیدواریم با پیشرفت طرح براساس برنامه، بتوانیم در سال آینده برای دارایی‌های تولیدشده سیاست‌گذاری نمود و تمام گره‌های طرح را گشود.

ضمیری یکی از دغدغه‌های شاخص و اصلی کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر را رعایت معماری ایرانی-اسلامی در این پروژه‌های این بافت، در بخش‌هایی، چون جرم‌گذاری، نمای بیرونی و طراحی داخلی دانست و شهرداری باید اهتمام جدی نسبت به این مهم که مصوبه شورای شهر است را داشته باشد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: افق طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده عامل، ۱۴۰۲ است و این پروژه باید مطابق با برنامه زمان‌بندی پیش برود و تکمیل شود.

ضمیری با تاکید بر اینکه منابع بافت فرسوده عامل باید در خود پروژه هزینه شود، افزود: پیمانکار از نظر مطالبات در بخش غیرنقدی باید در سریعترین زمان ممکن از سوی شهرداری تعیین تکلیف شود.

** از خام‌فروشی زمین برای تامین مالی پروژه‌ها پرهیز شود

مهدی ناصحی، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس هم در این جلسه با تاکید بر اینکه منابع مالی مورد نیاز هر پروژه باید از خود پروژه به دست بیاید تا کار اقتصادی، منطق داشته باشد، گفت: زمان، عنصر بسیار مهمی در بحث ساختمان‌‎سازی و فعالیت‌‎های عمرانی است و این مهم باید مدنظر باشد.

وی خاطرنشان کرد: منابع مالی مورد نیاز پروژه را می‌توان از طریق پیش‌‎فروش تامین نمود و مانع از توقف عملیات اجرایی پروژه‌ها شد.

ناصحی افزود: فروش زمین برای اجرای پروژه‌های عمرانی هیچ توجیه اقتصادی ندارد و این سیاست، در مغایرت با مصوبه شورای شهر در باب فرآوری زمین‌های خام است.

** سازمان بازآفرینی ذیل معاونت شهرسازی تعریف شود

سیدحسین علوی‌مقدم، نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نیز در این جلسه به نقش‌آفرینی سازمان بازآفرینی در بحث بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری پرداخت و گفت: «بازآفرینی»، اقدامی با ماهیت شهرسازی است؛ البته موضوعات اقتصادی نیز در این حوزه تاثیرگذار بوده، ولی وجه شهرسازی آن پررنگ‌تر است.

وی افزود: براساس همین ویژگی و ماهیت کاری، سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری باید ذیل معاونت شهرسازی شهرداری تعریف شود تا بتوان کارایی و اثربخشی این مجموعه را تقویت کرد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس،

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->